Brugweg 6 - Verkocht onder voorbehoud

9112 HE, Burdaard

Kenmerken

Locatie:
Brugweg 6
Plaats:
9112 HE, Burdaard
Prijs:
€ 192.000
Bouwjaar:
1936
Type:
Vrijstaand
Status:
Verkocht onder voorb
Woonoppervlakte:
109.3 m2
Perceeloppervlakte:
265 m2
Inhoud:
414 m2
Kamers:
6
Slaapkamers:
3

Omschrijving

In het centrum van het levendige watersportdorp Burdaard, gelegen aan de Dokkumer Ee tussen Leeuwarden en Dokkum, vindt u deze gezellige, gerenoveerde en goed onderhouden jaren 30 woning met moderne aanbouw. De staande mastroute, die de levensader vormt van dit dorp, stroomt op ca. 50 meter afstand van deze woning. Met de badkamer op de begane grond en de mogelijkheid om daar een slaapkamer bij te realiseren, is deze woning relatief éénvoudig levensloopbestendig te maken.

Begane grond

Entree, gang met meterkast (5 groepen), trapopgang en kelderkast. Gesloten keuken met wandopstelling voorzien van RVS 4-pits gasstel, grill/bakoven en afzuigkap, koelkast en een nieuwe vaatwasser. De woning heeft een voor- en achterkamer welke worden gescheiden middels suitedeuren met glas-in-lood. Beide kamers hebben een vaste kast, de achterkamer heeft een rookkanaal en tuindeuren, de voorkamer heeft een erker met veel lichtinval en goed zicht naar buiten. In de aanbouw ('98) vindt u de bijkeuken met witgoedaansluitingen en een achterdeur naar de tuin. Tevens heeft u vanuit de bijkeuken toegang tot de ruime berging met de Atag HR Combiketel opstelling, uitstortgootsteen en zijentree, de toiletruimte met hangcloset en fontein, de geheel betegelde badkamer met wastafel, douchehoek en ligbad en een kantoor/hobbykamer.
De gang, keuken en beide woonkamers zijn voorzien van een eikenhouten vloer.

Eerste verdieping

Bereikbaar via een bordestrap; overloop met kleine bergruimte; drie slaapkamers (ca. 8, 9 en 12 m²) waarvan de grote slaapkamer een schuifdeurenwand heeft met daarin een vaste wastafel en kastruimte.

Tweede verdieping

Middels vlizotrap te bereiken, ruime zolderberging.

Tuin

De tuin is voornamelijk rondom de woning gelegen en is gedeeltelijk voorzien van (sier)bestrating. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime en beschutte zit waar u, al dan niet in het zonnetje, vele uurtjes kunt doorbrengen. Aan de voorzijde kunt u op eigen terrein uw voertuig parkeren.

Bijzonderheden

- Verzorgde en gemoderniseerde jaren 30 woning met diverse authentieke details.
- Moderne aanbouw (1998) met o.a. badkamer en mogelijkheid voor een slaapkamer.
- Openslaande tuindeuren in de achterkamer naar de beschutte achtertuin.
- De begane grond is grotendeels voorzien van een sfeervolle, dubbel gerookte, eikenhouten vloer.
- De woning wordt centraal verwarmd en heeft tevens een RVS dubbelwandig rookkanaal.
- Begane grond en verdieping zijn volledig geïsoleerd.

Burdaard is een dorp in het zuiden van de gemeente Ferwerderadiel, met ca.1.150 inwoners. De Dokkumer Ee verbindt Burdaard via open bruggen met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. In de zomermaanden passeren rond de 12.000 schepen Burdaard die ook kunnen overnachten in de passantenhaven met minicamping. Mocht er weer eens een Elfstedentocht komen, dan schaatsen de deelnemers tweemaal door het centrum van het dorp. De route langs het water is ook zeer populair bij wandelaars en fietsers. Het dorp heeft vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Er is een actief verenigingsleven en er zijn vele mogelijkheden om te sporten. Opvallend in het dorp is de imposante molen De Zwaluw, de hoogste molen van Friesland. De molen wordt nog dagelijks gebruikt en ook de naastgelegen houtzagerij is regelmatig in werking. Een herstructureringsplan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met theater en zwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, een recreatiepark met woningen aan het water, enz. Kortom, een dorp om u tijdens al uw levensfasen thuis te voelen.

Leeuwarden ligt op ca. 17 km, u bent in 25 autominuten in het centrum van Leeuwarden, en Dokkum op ca. 9 km. Groningen bereikt u in ca. 55 autominuten en Drachten in ca. 35 minuten. Werelderfgoed De Waddenzee ligt hemelsbreed op ca. 8 km en de veerboot naar Ameland op ca. 15 km.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart