Roordastrjitte 1 - Verkocht onder voorbehoud

9174 GD, Ginnum

Kenmerken

Locatie:
Roordastrjitte 1
Plaats:
9174 GD, Ginnum
Prijs:
€ 189.000
Bouwjaar:
1800
Type:
Vrijstaand
Status:
Verkocht onder voorb
Woonoppervlakte:
180.7 m2
Perceeloppervlakte:
440 m2
Inhoud:
655 m2
Kamers:
6
Slaapkamers:
4

Omschrijving

Centraal gelegen in het terpdorpje Ginnum, vindt u deze verrassend ruime vrijstaande woning, met stenen garage en beschutte tuin, op ca. 440 m² eigen grond. Hier aan de rand van het Werelderfgoed De Waddenzee zijn de luchten mooi en schoon, de uitzichten fenomenaal en de mensen vriendelijk en gastvrij. Met een slaap- en badkamer op de begane grond is deze woning levensloopbestendig en dankzij het vele toegepaste kunststof ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Met op de verdieping 3 slaapkamers en de voorzieningen voor een tweede badkamer, biedt deze woning voldoende ruimte voor een gezin en/of het blijven overnachten van gasten.

Begane grond

Entree, ruime hal met trapopgang en meterkast; toegang tot toiletruimte met fontein, de op het zuiden gerichte, lichte woonkamer en de riante woonkeuken. De woonkeuken van ca. 33 m² heeft een hoekopstelling met een ruim werkblad, dubbele spoelbak, rvs gaskookplaat en wasemkap en een inbouwkoelkast. Tevens heeft u hier via een schuifpui toegang tot de ruime, beschutte tuin. Op de begane grond bevindt zich tevens een grote werk/slaapkamer met aansluitend de badkamer. Deze is voorzien van een vaste wastafel en een douchecel, maar biedt daarnaast ook nog de mogelijkheid voor het plaatsen van een ligbad. De bijkeuken heeft een achterom en een inloopkast met CV ketelopstelling en witgoedaansluitingen. Bijna de gehele begane grond is voorzien van een warme en sfeervolle grenen houten vloer.

Eerste verdieping

Ruime overloop en 3 slaapkamers van resp. 15, 15 en 19 m². Er is bergruimte in de knieschotten en vaste kastruimte. Tevens is er een inloopkast met voorzieningen voor een kleine badkamer. Een deur biedt toegang tot het platdak aan de achterzijde van de woning.

Tuin

De tuin concentreert zich met name aan de voorzijde en rechterzijkant van de woning. Links van de woning is de oprit naar de garage, met de mogelijkheid voor het parkeren van diverse voertuigen. De tuin aan de rechterzijde (ca. 125 m²), oftewel de oostkant, is vrijwel geheel aan het zicht onttrokken en biedt derhalve veel privacy. U kunt geheel om de woning heen komen.

Bijzonderheden

Gebruiksoppervlak conform NEN meting 2580 van maar liefst 180 m².
Royale slaap- en badkamer op de begane grond.
Centrale verwarming en warm water geschiedt middels een Bosch HR combiketel van 2008.
Woning is nagenoeg geheel voorzien van kunststof kozijnen, goten, boeidelen, etc.
De woning is gesitueerd op een historische locatie, op een terp, aan de rand van Werelderfgoed De Waddenzee.
Uniek leefgebied met zeldzame flora en fauna, prachtige vergezichten en schone en imponerende luchten.

Het dorp Ginnum (Genum).
Dit terpdorp met bijna 90 inwoners is gelegen in de nieuwe gemeente Noardeast Fryslân, voorheen Ferwerderadiel, en is onderdeel van de Flieterpen, waartoe ook Reitsum, Lichtaard en Jannum behoren. Gezamenlijk houden deze dorpen diverse voorzieningen in stand en heeft men een actief verenigingsleven. De saamhorigheid is hier groot, wat een veilig en geborgen gevoel geeft. De natuur in dit gebied is in elk seizoen uitzonderlijk en biedt vele mogelijkheden tot recreëren, zowel op het land als op en in het water. Dokkum ligt op ca. 8 km, Leeuwarden ca. 20 km en de stad Groningen op ca. 55 km. Binnen een straal van ca. 10 km zijn ongeveer alle benodigde voorzieningen aanwezig. Blikvanger in dit dorp is toch wel het kerkje met zadeldaktoren, midden op de terp. Het dateert uit de 12e eeuw en fungeert inmiddels als museum en atelier.

Kaart