De Pream 5 - Verkocht

9074 DL, Hallum

Kenmerken

Locatie:
De Pream 5
Plaats:
9074 DL, Hallum
Prijs:
€ 159.500
Bouwjaar:
1982
Type:
Twee-onder-één-kap
Status:
Verkocht
Woonoppervlakte:
94 m2
Perceeloppervlakte:
317 m2
Inhoud:
420 m2
Kamers:
4
Slaapkamers:
3

Omschrijving

Op een gunstige locatie in dit levendige dorp, staat deze 2 onder 1 kapwoning met aangebouwde stenen garage op een ruime kavel van 317 m² eigen grond. Met een ruime, beschutte achtertuin op het zuidwesten en aan de voorzijde vrij zicht de straat uit, heeft u hier het gevoel van ruimte. Het geheel is netjes onderhouden, maar enigszins gedateerd. Maar met uw eigen inbreng is dat snel op te lossen en daarnaast biedt deze woning diverse uitbreidingsmogelijkheden. Alle voorzieningen in dit dorp bevinden zich op loop- en fietsafstand. Tevens is er een goede busverbinding met Leeuwarden.

Begane grond

Entree; hal met meterkast; woonkamer met eiken parketvloer; halfopen keuken met ruim werkblad en mooie lichtinval; ruime bijkeuken met witgoedopstelling en toegang tot de garage en de achtertuin; gang met trapopgang en toiletruimte met mechanische afzuiging en fonteintje.

Eerste verdieping

Overloop met vlizotrap naar zolderverdieping; 3 slaapkamers, waarvan twee aan de voorzijde met dakkapel; badkamer met douchehoek, ligbad en wastafel.

Tweede verdieping

Ruime zolderverdieping met CV-opstelling en een dakraam. Deze ruimte leent zich prima voor het maken van een extra slaapkamer, met de mogelijkheid voor het aanbrengen van een dakkapel en een vaste trap.

Tuin

Aan de voorzijde een onderhoudsvriendelijke siertuin met waterornament en een oprit met parkeermogelijkheid voor diverse voertuigen. De diepe, beschutte achtertuin is gelegen op het zuidwesten en heeft tevens een achterom. De tuin is gedeeltelijk voorzien van sierbestrating en van een gazon.

Bijzonderheden

Zeer degelijk gebouwde jaren 80 woning, met betonnen verdiepingsvloeren en spouwmuren en een aangebouwde stenen garage en bijkeuken. De ruime kavel van maar liefst 317 m² heeft een gunstige ligging ten opzichte van de zon en heeft geen directe overburen, dus ruim zicht.

Het terpdorp Hallum ligt ten noorden van Leeuwarden, in de nieuwe gemeente Noardeast Fryslân, en telt ca. 2800 inwoners. Hallum heeft diverse winkels en u kunt voor uw dagelijkse boodschappen dan ook zeker in eigen dorp terecht. Ook op het gebied van wonen, zorg en verzorging zijn er een aantal voorzieningen in het dorp. Er is een actief verenigingsleven en er zijn diverse sportaccommodaties, waaronder een openlucht zwembad. Er zijn twee basisscholen en een dierenparkje met speeltuin. Er is veel werkgelegenheid in Hallum dankzij o.a. de bekende ‘grootbakkers’ Hellema en Van der Meulen. Hallum heeft goede busverbindingen met Stiens, Leeuwarden en Dokkum. De in het dorp gelegen jachthaven heeft via open vaarwater verbinding met de Dokkumer Ee, het belangrijkste vaarwater in het noorden van Friesland.

Afstanden:
Stiens: 5 km
Leeuwarden: 15 km
Dokkum: 18 km
Groningen: 80 km
Amsterdam: 150 km
Op ca. 3 km ligt de zeedijk, met daarachter de bekende buitendijkse polders van het Waddengebied, een prachtig natuurgebied, vermeld op de WereldErfgoedlijst. En daar weer achter ligt de Waddenzee met de prachtige eilanden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopende makelaar van dit object, dhr. Jan Koning.

Kaart