Beschrijving

Bijzondere en ruime woning met 3 slaapkamers, inpandige grote garage en vrijstaande schuur met zeer ruime mooi aangelegde tuin op Zuiden.

Indeling

Voorentree, gang met toegang tot werkkamer en keuken, keuken met trapopgang en toegang tot woonkamer (1) en hal (2) 
(1) woonkamer met en-suite deuren tussen de voor- en achterkamer en terrasdeuren met fraai uitzicht over de tuin en landerijen erachter.
(2)  hal met achterdeur en toilet geeft toegang tot inpandige zeer ruime garage met keukenblok en deur naar bijkeuken met ruimte voor wasmachine, droger etc. via een vlizotrap toegang naar zolder die tevens bereikbaar is vanuit de badkamer op de bovenverdieping.

Eerste verdieping

Overloop met toegang tot 3 slaapkamers (waarvan 1 met wastafel ) , moderne badkamer met ligbad , dubbele wastafel en toilet, vanuit badkamer deur naar vliering boven garage.  Kleine opbergzolder bereikbaar vanuit de overloop.

Bijzonderheden

•	Woning met veel ruimte
•	Terrasdeur woonkamer waaruit prachtig uitzicht over de fraai aangelegde achtertuin, grenzend aan de landerijen. 
•	En-suite deuren tussen voor- en achterkamer.
•	Potkachel in de voorkamer 
•	Kleine slaapkamer beschikt nog over een authentieke bedstee en 2 inbouwkasten 
•	Grote slaapkamer (met inloopkast) is gemaakt van 2 slaapkamers, met weinig moeite is de oude situatie van 2 slaapkamers weer te realiseren.
•	Moderne badkamer met ligbad, toilet en dubbele wastafel .
•	Grote inpandige garage met elektrisch bedienbare garagedeur. 
•	Vrijstaande grote schuur
•      Mooie grote fraai aangelegde tuin op het zuiden.
Vrouwenparochie (Bildts: Froubuurt en Fries: Froubuorren) is een dorp in de gemeente Waadhoeke, in de Nederlandse provincie Friesland. 

Onder het dorp valt ook deels de buurtschap Vrouwbuurtstermolen en enkele huizen van het dorp Oude Leije vallen binnen het dorpsgebied van Vrouwenparochie

In het dorp is een basisschool gevestigd, kinder- en peuteropvang.
Meerdere sportverenigingen met o.a. Voetbalvereniging, kaatsvereniging, paardensport en schaatsvereniging
Verder zijn er jaarlijkse terugkerende activiteiten.Waling Dijkstra
Omgeving is een populaire streek voor kunstenaars. Al eeuwen lang profiteren schilders er van het bijzondere licht en vinden dichters er rust en inspiratie. De wieg van de bekende Friese dichter Waling Dijksta stond in Vrouwenparochie. In zijn geboortehuis (Waling Dykstrastraat 21), waar hij een bakkerij heeft gehad, herinnert een gedenksteen in de westelijke muur hieraan. De Waling Dijkstra Stichting heeft als doel om het erfgoed van Waling Dijkstra veilig te stellen en uit te dragen.

Kenmerken